top of page

OVER DE OMMEDIJK 

In 2005 was er al een initiatief van 7 muzikanten uit Zoeterwoude en nabije omgeving om onder de naam “De Ommedijk” alleen nummers van De Dijk te spelen. Dit resulteerde in een aantal leuke optredens, maar de band bleef niet lang in deze bezetting bij elkaar. Totdat drummer Sytse in 2012 een nieuwe formule had bedacht: Met een andere gitarist en een nieuwe blazerssectie moet de ideale band zijn geformeerd om (vinden wij) ’s lands beste band wel heel dicht te benaderen. Zo ontstond de huidige bezetting. De Ommedijk is een oude naam van een vroeg middeleeuwse bedijking in Zoeterwoude, maar wordt steeds beter bekend als de naam van deze coverband.

 

Een paar reacties die wij na een optreden vaker horen van ons publiek:

• Jullie zanger is beter te verstaan dan Huub

• Jullie blazerssectie is leuker dan het origineel

• Zelfs de geluiden van gitaar en toetsen zijn als die van De Dijk

• Wat stralen jullie veel plezier uit tijdens een optreden

• Strak!

 

 

Wij hebben veel respect voor De Dijk en proberen het origineel zo dicht mogelijk te benaderen, simpelweg omdat wij vinden dat de nummers van De Dijk niet beter kunnen, af zijn zoals ze zijn. Dan hebben we het natuurlijk wel over de leukste versie die De Dijk zelf ooit heeft uitgebracht.

De leden van De Ommedijk hebben samen bijna 300 jaar podiumervaring. Je ziet bij een optreden van dat de muzikanten goed op elkaar zijn ingespeeld, maar het ziet er op geen enkel moment routineus uit. Het plezier op het podium is écht!

36704873_983106448530714_735447428279933
bottom of page